Over mij

Zingen met gevoel

Ik ben Daniëlle de Groot- Cabalt. Samen met mijn gezin woon ik in Hem (N-H). In het verleden heb ik in diverse bands gezongen. Heerlijk vond ik dat. 

Zingen is van kinds af aan al mijn passie. Vanaf mijn twintigste heb ik in diverse bands gezongen. Nu vind ik het fijn om te zingen op een tuinfeest, tijdens een culinaire avond in de horeca, een trouw- of afscheidsceremonie, een herinneringsbijeenkomst of een retraite. Ook geef ik zo nu en dan zelf een concert. Mijn repertoire bestaat uit mooie, gevoelige en leuke nummers van jaren 60 tot nu, spirituele muziek en muziek op maat. Gezongen met een gouden randje. Ik zing recht uit mijn hart en hou er altijd rekening mee dat je tijdens het luisteren nog normaal met elkaar kunt praten. 

Het begon met de bandjes

Zo rond 1992 zat ik in mijn eerste band, die heette Steam. Samen met Sascha Geertman, André Houtman, Paul Coenradi, (deze mannen nog steeds bekend in de regio) Marko Brands en Marco Lankhorst hebben we een mooie tijd gehad samen. Tot ik in 1993 naar Amerika ging voor 15 maanden. Een zeer mooie ervaring, waar je snel leert om op eigen benen te staan. Toen ik terug kwam ben ik nog even teruggegaan naar Steam.

Daarna in Trademark gezeten, een bruiloft band uit Zaandam, met mooie top 100 muziek. Veel mooie optredens gehad. Zeer leuke tijd ook. De band Full House volgde daarna. Een rock band, waar ik mijn huidige partner, de drummer heb ontmoet. Onwijs leuke band en op veel mooie plekken gespeeld. Op een gegeven moment vroeg mijn zanglerares Jeanet van der Woude of ik wilde zingen bij Friends een semi professionele  band uit Volendam. Mijn partner Mike ging ook mee naar deze band. Onwijs veel gespeeld en daardoor veel ervaring op gedaan. We speelde vaak in Friesland in grote tenten of dancings, onwijs lief en dankbaar publiek was daar. We waren daar echt bekend. Zo grappig.

Verhuizing en kinderen

Toen verhuisden we naar Medemblik en werd ik een aantal jaar later gevraagd om in The Very Eighties te zingen. Dat vond ik een leuke uitdaging met muziek uit mijn kinder- jeugd tijd. Maar doordat ik zwanger bleek te zijn van onze dochter, ben ik op gegeven moment gestopt.

Daarnaast heb ik ook wel ingevallen bij bands waarvan de zangeres ziek was. Gerard Alderliefste zat toen in een band, met de toetsenist van de Gigantjes, maar weet de naam niet meer. En werd in de Luxembourgh in Amsterdam gevraagd door Alderliefste om paar nummers te zingen als ik daar met mijn vriendin Annemarie Preijde op stap was.

Muziek met een gouden randje

Nu mijn kinderen ouder zijn en ik meer tijd heb kriebelt het weer om te gaan zingen. Ik heb zangles van Joost van Eijk, en ook verzorgt hij de opnames van mijn nummers. Ik ben een gevoelsmens en houd ervan om nummers met een gouden randje te zingen en daarbij het gevoel over te brengen naar het publiek. Muziek verbindt, verbroedert, emotioneert. Allemaal ingrediënten waar ik van houd. Dus zoekt u muziek met een gouden randje voor trouw-rouw ceremonie, receptie, huiskamerconcert, horeca, jubileum, dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Liefs Daniëlle